Food reiniging

Men staat er soms niet bij stil hoe belangrijk een kwaliteitsvolle reiniging is. Een slechte reiniging brengt heel wat problemen met zich mee op financieel – en technische vlak. Het kan bijvoorbeeld zorgen voor defecten aan uw productielijnen met alle gevolgen van dien producten met bacterie of zelfs voor het niet behalen van certificaten zoals IFS en een BRC.

Reinigen en desinfecteren binnen de voedingssector behoren tot de specialiteiten van BMC Food Cleaning. Onze reinigingen ogen niet enkel visueel perfect maar zijn ook op bacterie niveau volgens de wensen van de klant.

Om dit te verwezenlijken schakelen wij steeds een vast en ervaren team in voor de reinigingen in uw productiehallen. Ons vast team heeft steeds vooraf genoten van  theoretische en praktische trainingen. Tijdens deze interne trainingen komen aspecten zoals het belang van de reinigingen, gebruik en gevaar van chemische producten, reinigingsprocedure, controleren en communicatie aan bod. Deze trainingen worden regelmatig opgefrist.

Schoonmaak App voor de Voedselindustrie (HACCP)

De app kan worden toegepast voor planning, implementatie en controle. Desinfectie- en schoonmaak activiteiten vereisen eenkrachtig analyse-instrument om makkelijker te voldoen aan de wettelijke eisen van HACCP, BRC en IFS schema’s. Audits door voedsel- en warenautoriteiten moeten immers feilloos worden doorstaan.

Een greep uit onze specialisaties:

  • Reinigen van productiemachines
  • Stof- en vetvrij maken van fabriekshallen
  • Hogedrukreiniging
  • Desinfecteren
  • Droog ijs reinigen 

Heeft u behoefte aan meer informatie of wilt u een offerte aanvragen? Onze enthousiaste medewerkers zijn bereid u uit te leggen wat de mogelijkheden zijn voor uw specifieke bedrijfssituatie.